Systane silmätipat

post thumb
by tehnyt Sanni/ on 22 Aug 2021

Systane silmätipat

Jos iho tuntuu kuivalta ja karhealta, rasvaamme sitä kosteusvoiteella. Jos puolestaan huulet tuntuvat rutikuivilta, rasvaamme niitä huulirasvalla. Silmien tuntuessa kuivilta, kannattaa niitä hoitaa Systanen kosteuttavilla tipoilla. Kosteuttavat silmätipat auttavat kuvia silmiä kuten huulirasva huulia tai kosteusvoide kuivaa ihoa. Systane silmätipat auttavat kuivasilmäisyyden oireisiin. Kerromme tässä artikkelissa Systanen erilaisista silmätipoista ja kuivasilmäisyydestä ja sen monista ikävistä oireista.

Systane silmätipat hellivät silmiä

Systane silmätipat auttavat ikäviin oireisiin

Kuivat silmät aiheuttavat monille lukuisia ikäviä oireita. Kuivasilmäisyys aiheutuu kyynelnesteen koostumuksen tai määrän muutoksista. Oireet, joita kuivat silmät aiheuttavat ovat todella ikäviä ja ne haittaavat arkielämää. Kuivat silmät voivat tuntua kirveleviltä, polttelevilta, ärtyneiltä ja väsyneiltä. Kuivia silmiä voi myös kutittaa ja niissä voi olla hiekkainen tunne. Myös lisääntynyt kyynelvuoto voi olla merkki kuivista silmistä. Kerromme artikkelissa, miten laittaa silmätipat itselle.

Tutkimusten mukaan naiset ovat miehiä alttiimpia kuivasilmäisyydelle. Jotkin hormonaaliset tekijät voivat kuivattaa silmiä. Muun muassa vaihdevuodet voivat aiheuttaa silmien kuivumista. Myös ikääntyminen on yksi syy kuivasilmäisyydelle. Joskus myös piilolinssit voivat kuivattaa silmiä. On lisäksi joitain sairauksia, jotka voivat aiheuttaa tätä ikävää vaivaa. Muun muassa diabetes on yksi sairaus, jonka tiedetään aiheuttavan kuivasilmäisyyttä.

Miten laittaa silmätipat itselle

Kun alat laittaa silmätippoja, pese ensin kätesi huolella. Kallista päätä hieman taaksepäin. Vedä alaluomea alaspäin, jotta luomen ja silmämunan väliin jää tilaa tipoille. Kohdista tippapullo alaspäin noin kahden senttimetrin etäisyydellä silmästä. Purista tippapulloa varovasti, jotta saat tipan tulemaan pullosta. Kun tippa on silmässä, sulje silmä muutaman sekunnin ajaksi. Tämä siksi, että tippa ehtii imeytyä silmään. Systane silmätipat on siis melko helppo laittaa myös itselle.

Systane silmätipat auttavat tehokkaasti kuivia silmiä ja lievittävät niiden aiheuttamia oireita. Tippoja on saatavilla useita erilaisia ja erilaisiin tarpeisiin tarkoitettuja. Esimerkiksi yöksi on olemassa omat tipat, joita käytetään ainoastaan nukkuessa. Kerromme seuraavaksi erilaisista tipoista ja niiden käyttötarkoituksista hieman lisää.

Millaisia tippoja Systanelta löytyy

Systanelta löytyy useita erilaisia silmätippoja. Tipat valitaan esimerkiksi sen mukaan, onko vaiva satunnainen, vai jo pidempään kestänyt. Herkille silmille on olemassa omat tippansa. Valikoimista löytyy myös geelitippoja. Joskus pitkään päätteellä työskennellessä voi silmät tuntua kuivilta. Esimerkiksi Suomikasino.com on paikka, jossa viihtyy usein pidempäänkin. Tällöin kuiviin silmiin voi kokeilla Systane® Ultra -tippoja. Ne on tarkoitettu juuri tilapäiseen käyttöön.

Silmätulehdus on vaiva, jota hoidetaan lääkärin määräämillä antibioottitipoilla. Mikäli siis epäilet, että sinulla saattaa olla tulehdus silmässä, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. Siinä tapauksessa kosteuttavista tipoista ei ole apua. Myös mikäli et ole varma oireiden aiheuttajasta, sinun kannattaa varmistaa asia lääkäriltä.

Systane silmätipat eri tarkoituksiin

Piilolinssien laitto ja niiden pitkäaikainen käyttö voivat kuivattaa silmiä. Tällöin voi kokeilla esimerkiksi säilöntäaineettomia Systane® Hydration – tippoja. Ne voitelevat silmiä tehokkaasti ja hoitavat kuivien silmien aiheuttamia oireita. Tippoja voi käyttää myös piilolinssien voiteluun. Lipidipuutoksesta kärsivien kannattaa kokeilla siihen tarkoitettuja Systane® Balance -silmätippoja. Ne on kehitetty vahvistamaan lipidikerrosta.

Jos etsit tippoja yökäyttöön, voit kokeilla siihen tarkoitettuja Systane® gel drops voitelevia tippoja. Ne on suunniteltu hoitamaan vaikea-asteisia tai kohtalaisia kuivien silmien oireita. Ne voitelevat silmää ja suojaa niitä pahemmilta vaurioilta.

Systane silmätipat on mahdollista hankkia myös kätevissä kerta-annospipeteissä. Ne ovat helppo tapa kuljettaa apu kuivasilmäisyyteen aina mukana. Kerta-annospipetistä tippoja on hygieenistä laittaa silmiin missä ja milloin vain. Niitäkin käyttäessä on kädet ensin pestävä huolellisesti, jotta silmään ei pääse käsistä bakteereita. Kerta-annospipeteissä oleva silmätippaneste on tarkoitettu vaikeisiin ja keskivaikeisiin kuivasilmäisyyden oireisiin.