Miten laitetaan piilolinssi oikein päin

post thumb
by tehnyt Sanni/ on 13 Jan 2022

Miten laitetaan piilolinssi oikein päin

Haasteellista piilolinssien käyttämisessä on meillä monilla se, että tietää, milloin piilolinssi oikein päin. Jos se on väärin päin, sen todellakin tuntee silmässään, mutta olisi parempi tarkistaa se ennen kuin laittaa piilarit silmiinsä. Jossakin piilolinssissä on tiettyjä merkintöjä, mistä sen näkee, mutta ei tietenkään kaikissa. Kun linssin ottaa sormensa päähän, niin siitä tosin näkee, onko se oikein vai väärin. Joten sitä ei tarvitse laittaa silmäänsä todetakseen, että se on väärin päin.

Piilolinssi oikein päin ei ole kulho

Kun linssin ottaa sormensa päähän, sen huomaa varsin nopeasti katsomalla, onko se oikein päin vai pitääkö se kääntää. Kun linssin ottaa pakkauksesta ei voi olettaa, että se aina on oikein. Pakkauksessa ne ovat täysin sattumanvaraisesti eli ne voivat olla oikein, mutta myös väärin päin. Jos linssi sormen päässä näyttää ikään kuin kulholta, se on väärin päin. Eli silloin sen reunat kääntyvät ulospäin. Tämä ei ole ainoa keino tarkistaa linssi.

Toinen tapa on se, että varovasti puristaa linssin reunoja yhteen etusormen ja peukalon välissä. Jos se on oikein päin, linssi sulkeutuu kuin simpukka. Jos taas ei, reunat ottavat kiinni sormiin. Myös tooriset kuukausilinssit vaativat tarkkuutta siinä, että linssi on ensinnäkin sopiva, mutta myös sen suhteen, että se menee silmään aina oikein. Yleensä ne asettuvat silmään oikein, mutta sovituksessa pitää olla hyvin huolellinen.

Ohuet piilolinssit

Jotkut piilolinssit saattavat olla niin ohuet, että niistä ei oikein pysty sanomaan, miten päin ne ovat. Niitä on myös hankala puristaa yhteen sormien välissä. Joka tapauksessa silmässä tuntee hyvin tarkkaan sen, milloin linssi on oikein tai väärin päin. Jos se on väärin, linssi ei pysy kunnolla paikoillaan ja sillä silmällä näkeminen ei ole normaalia. Linssin voi ottaa silmästä pois sekä laittaa uudelleen paremmalla onnella ja osaamisella.