Mistä tietää onko piilolinssi silmässä

post thumb
by tehnyt Sanni/ on 20 May 2022

Mistä tietää onko piilolinssi silmässä

Joskus piilolinssejä käyttäessä linssi saattaa kadota silmään, joten mistä tietää onko piilolinssi silmässä? Useimmiten piilolinssi on saattanut liukua yläluomen alle, jolloin sitä on vaikea huomata. Nopein keino kadonneen linssin löytämiseen on räpytellä silmää pari kertaa, jolloin linssi liukuu omalle paikalleen. Linssi ei voi liukua silmän taakse silmän rakenteen ansiosta, sillä sidekalvo muodostaa eräänlaisen pussin, jonka ohi piilolinssi ei voi päästä.

Mistä tietää onko piilolinssi silmässä vai ei?

Useimmiten kadonnut linssi liukuu oikealle paikalleen räpäyttämällä silmää muutaman kerran. Jos linssiä ei tästä huolimatta löydy, se saattaa olla yläluomen alla. Silloin paras keino löytää linssi on sivellä kevyesti sormella yläluomea ulommasta silmäkulmasta nenää kohti. Yleensä linssi siirtyy silmäkulmaan, josta se on helppo poistaa. Yläluomen alle jääneen piilolinssin saattaa löytää, kun kääntää yläluomen ylöspäin vanupuikon avulla.

Silmää voi myös yrittää huuhdella silmänkostutustipoilla tai monikäyttöisellä piilolasinesteellä. Nesteellä huuhdeltaessa silmää pidetään auki, jolloin linssi huuhtoutuu silmästä. Joskus piilolinssi saattaa olla kiertyneenä aivan yläluomen pohjukassa, jolloin sen löytäminen omin avuin on vaikeaa. Yleensä piilolinssin ongelmat huomaa silmässä helposti, myös sen, jos se on sieltä jostain syystä kokonaan tippunut. Piilarin blogi kertoo sinulle parhaimmat vinkit, miten toimia piilolinssien kanssa.

Epävarmassa tapauksessa aina lääkäriin

Jos et löydä piilolinssiä yrittämisestä huolimatta tai et ole varma onko piilolinssisi silmässä, kannattaa aina kääntyä optikon tai lääkärin puoleen asian varmistamiseksi. Epävarmassa tapauksessa silmä kannattaa tarkistuttaa asiantuntijalla, sillä silmään jäänyt linssi tai sen palanen voi aiheuttaa jopa näköä haittaavan tulehduksen.