Piilolinssitarkastus, pakollinen paha vai tarpeellinen päivitys?

post thumb
by tehnyt Sanni/ on 12 Jun 2021

Piilolinssitarkastus, pakollinen paha vai tarpeellinen päivitys?

Internetin valtakaudella myös piilolinssien tilaaminen on tehty helpoksi. Tarvitaan vain muutama klikkaus ja ostoskorista löytyvät piilolinssit kotiinkuljetuksella. Ennen linssien tilaamista on kuitenkin tärkeää määrittää, minkälaiset linssit omiin silmiin sopivat. Tästä syystä aloittelevalle piilolinssien käyttäjälle optikon tekemä piilolinssitarkastus on tarpeellinen. Tarkastusta edellytetään vuosittain piilolinssien käytön jatkuessa, sillä linssien käyttö saattaa aiheuttaa sellaisia muutoksia silmässä, joita voi olla mahdotonta itse havaita.

Piilolinssitarkastus auttaa silmiä voimaan hyvin

Ennen piilolinssien käytön aloittamista, optikko tekee piilolinssitarkastuksen. Lyhyessä tarkastuksessa tarkastetaan silmät ja näkö. Optikolta saa myös apuja sopivien piilolinssien valintaan sekä neuvoja niiden käyttöön. Piilolinssien käyttäjän kannattaa tutkituttaa silmät vähintään kerran vuodessa, jotta saadaan selville onko silmissä tapahtunut muutoksia, joiden myötä esimerkiksi linssit tulisi vaihtaa toisenlaisiin.

Samalla piilolinssireseptillä ei siis pärjää vuosien ajan. Piilolinssitarpeet muuttuvat ajan myötä. Esimerkiksi silmäsairaudet, ikääntyminen tai raskaus vaikuttavat tarpeeseen. Kannattaa siten pitää huoli siitä, että itsellä on juuri oikeanlainen piilari silmässä. Piilolinssitarkastuksessa varmistutaan juuri näistä asioista eli tarkastetaan silmien kunto, terveys, ja se että silmät ylipäänsä voivat hyvin.

Miten piilolinssikontrolliin mennään?

Piilolinssikontrolliin voi varata ajan suoraan omalta optikolta. Tapaamiseen saavutaan yleensä piilolinssit päässä. Kontrolli on pääsääntöisesti nopea toimenpide ja kestää vain joitakin kymmeniä minuutteja. Ensimmäinen piilolinssikontrolli kestää yleensä pidempään. Kontrollia ei kannata jännittää. Optikko on oman alansa asiantuntija ja hoitaa tilanteen ammattitaidolla.