Piilolinssien laitto

post thumb
by tehnyt Sanni/ on 25 Mar 2021

Piilolinssien laitto

Piilolinssien laitto vaatii opettelua ja se ei välttämättä onnistu ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla kunnolla. Pienen harjoittelun jälkeen se alkaa sujua ja totuuden nimessä on sanottava, että niitä on helpompi laittaa silmiin kuin ottaa pois. Asiaa helpottaa, kun opettelee itselleen oikean tavan tehdä. Sen jälkeen siihen tulee rutiini eikä asiaa edes sen kummemmin ajattele. Tärkeätä on myös huolehtia siitä, että kädet ovat puhtaat eikä niissä ole esimerkiksi pyyhkeen nukkaa.

Piilolinssien laitto rutiinilla

Pääasia on käsien puhtauden lisäksi se, että piilolasi on sormenpäässä oikein. Väärin olevan erottaa siitä, että sen reunat ovat ikään kuin kääntyneet ulospäin. Silloin linssi ei jää kunnolla silmän pintaan. Kun linssin on kääntänyt, kannattaa ottaa se etusormeen ja toisen käden etusormella vetää alaluomea alaspäin ja katsoa ylös. Sitten vie piilolinssin varovasti lähemmäs silmää ja kääntää katseen eteenpäin.

Linssiä ei tarvitse painaa lujasti silmää vasten, vaan se jää sinne hyvin kevyellä käsittelyllä. Normaalioloissa piilolinssi jää silmään, kun mahdolliset ilmakuplat tulevat linssin ja silmän välistä pois. Muutama räpsäytys ja linssi on paikoillaan. Värilliset piilolinssit laitetaan samalla tavalla, joten niiden kanssa ei tarvitse opetella uutta tapaa. Värillisenä linssi tuo silmään uuden sävyn tai syventää omien silmien väriä.

Kokeneen piilolinssikäyttäjän vinkki

Sillä, aloitatko oikeasta vai vasemmasta silmästä, ei ole merkitystä, kunhan teet sen joka kerta samalla tavalla. Opettele myös muistamaan, mitkä ovat linssien vahvuudet kummassakin silmässä. Myöskään pitkät kynnet eivät haittaa linssien silmään laittoa tai sieltä poistamista. Toki silloin pitää olla hiukan varovaisempi. Silmien kosteustasapainosta pitää myös huolehtia ja se onnistuu silmätipoilla.