Monitehopiilolinssit ovat vapauttava vaihtoehto silmälaseille

post thumb
by tehnyt sanni/ on 30 Aug 2020

Monitehopiilolinssit ovat vapauttava vaihtoehto silmälaseille

Ensimmäiset moniteholinssit saattavat monista tuntua aluksi hyvin erilaisilta, mikäli on aikaisemmin tottunut käyttämään yksiteholinssejä. Totutteluaika saattaa olla hyvin yksilöllistä, mutta moniteholinssien etuna on se, että näet portaattomasti kaikille katseluetäisyyksille. Näköalueet kaukaa ja läheltä mukautuvat tasaisesti toisiinsa, jolloin epämieluisat etäisyyden muutokset esimerkiksi portaissa liikkuessa ja autolla ajaessa katoavat. Monitehopiilolinssit tarjoavat samat ominaisuudet kuin perinteiset monitehosilmälasit, kun et tahdo käyttää silmälaseja.

Monitehopiilolinssit tuntuvat erilaisilta niiden omalaatuisen rakenteen vuoksi. Uusien monitehopiilolinssien käytön yhteydessä saattaa aluksi ilmetä epätarkkuuden tuntemuksia, jos voimakkuuden muutos on suuri verrattuna aikaisempiin linsseihin. Ajan myötä aivosi kuitenkin tottuvat uuteen kuvaan ja näkeminen tehostuu entistä paremmaksi.

Monitehopiilolinssit sopivat monenlaiseen näkemiseen

Verkkosivumme piilari pyrkii toimimaan piilolinsseistä kertovana informatiivisena sivustona. Tarkoituksenamme on tuoda lukijalle monipuolinen ja yksityiskohtainen kattaus tietoa kaikenlaisista piilolinsseistä ja niiden käytöstä. Nykyään ihmiset käyttävät suuren osan vapaa-ajastaan erilaisten ruutujen ääressä esimerkiksi pelaten, joten silmät ovat jatkuvassa rasituksessa. On tärkeää, että hemmottelet silmiäsi oikeanlaisilla linsseillä.

Monitehopiilolinssejä on nykyään saatavissa niin kerta- kuin jatkuvakäyttöisinä sekä hajataittoa korjaavina. Vastoin olettamuksia, piilolinssit sopivat myös kuivasilmäisille ja kaihileikatuille. Monitehopiilolinssien käyttäjä ei välttämättä tarvitse enää erillisiä lukulaseja. Monitehopiilolinssit saattavat tuntua kalliilta, mutta ne maksavat itsensä takaisin hyvin nopeasti käyttömukavuudessa ja vaivattomuudessa.

Monitehopiilolinssit helpottavat elämää

Monitehopiilolinssit tarjoavat monia etuja käyttäjälleen ja piilolinsseistä onkin tullut vakiintunut vaihtoehto perinteisille silmälaseille. Piilolinssit tuovat myös käyttäjälleen enemmän käytännön vapautta näkemiseen verrattuna silmälaseihin.

  • Parempi näöntarkkuus lähelle ja kauas
  • Ei terävää rajaa eri voimakkuuksien välillä
  • Näet useimmissa tilanteissa ilman silmälaseja

Moniteholinssit tuovat apua näkemisen haasteisiin

Erilaiset mobiili- ja älylaitteet sekä monipuoliset työympäristöt ovat tuoneet uusia ulottuvuuksia näkemiseen ja sen rasittavuuteen. Katseluetäisyydet ovat monissa tapauksissa lyhentyneet ja lähityöskentelyssä silmät joutuvat raskaammalle rasitukselle, mistä johtuen ne väsyvät aiempaa helpommin. Moniteholinssit ovatkin suunniteltu nykypäivän muuttuviin ympäristöihin ja tarpeisiin.

Esimerkiksi erilaisten urheiluharrastuksien yhteydessä piilolinssien tuoma mukavuus on kiistaton, sillä liikkumista häiritsevät lasit voi jättää pois. Jos aioit käyttää monitehopiilolinssejä, sinun kannattaa kuitenkin säilyttää varalla perinteiset silmälasit, joissa on yhtä lailla moniteholinssit. Tämä siitä syystä, että piilolinssit saattavat kuivattaa silmiäsi pidemmän käytön yhteydessä, jolloin silmäsi saavat levätä käyttäessäsi tavallisia silmälaseja.