Piilolinssien hinnat vaihtelevat linsseistä riippuen

post thumb
by tehnyt Sanni/ on 07 Aug 2021

Piilolinssien hinnat vaihtelevat linsseistä riippuen

Jos silmälasien rinnalle haluaisi vaihtoehdon, varmasti piilolinssien hinnat ovat asia, joka kiinnostaa. Valitettavasti täsmällistä vastausta tähän ei voida antaa ennen kuin näkö on tarkastettu ja linssien tyyppi sekä vahvuus on tiedossa. Myös se vaikuttaa, paljonko linssejä halutaan käyttää. Jatkuvassa käytössä ne luonnollisesti tulevat kalliimmiksi. Kokonaisuuteen on myös laskettava mahdollinen puhdistusnesteen tarve. Karkeasti sanottuna voisi suositella, että vain vähän piilolinssejä käyttävän kannattaisi valita kertakäyttölinssit.

Piilolinssien hinnat säännöllisessä käytössä

Myös ostopaikka vaikuttaa hintaan, mutta jonkinlaisen arvion yritämme antaa. Jos henkilö käyttää linssejä jatkuvasti, siis noin kuusi päivää viikossa on yleisin suositus lyhyen vaihtovälin linssit. Näitä käytetään siis kuukauden verran, jonka jälkeen ne vaihdetaan uuteen pariin. Kuusi paria näitä linssejä maksaa noin 60-80 euroa ja piilolinssinestettä pullollinen tekee siihen lisää 20-30 euroa. Tällöin koko vuodeksi tulisi kustannuksia noin 160-220 euroa.

Monitehopiilolinssit mahdollistavat käytön niillekin, jotka tarvitsevat apua sekä kauas että lähelle katsottaessa. Kuten perinteisissä silmälaseissa, ovat nämä myös piilolinsseissä arvokkaampi vaihtoehto. Myös kertakäyttölinssejä käyttäen saadaan kustannukset nousemaan ylös, jopa yli 400 euroon vuodessa. Ei siis ole yhden tekevää, mitä silmissään käyttää. Mielessä kannattaa myös pitää kuitenkin laatu ja varsinkin ne ensimmäiset on hyvä hankkia ammattilaisen opastuksella.

Hinta ei ole ainoa kriteeri

Myös esimerkiksi helppouden arvostaminen voi tuoda oman osuutensa valintaan. Kaikista helpon vaihtoehto ovat kertakäyttölinssit ja niitä kannattaakin vähemmän käyttävän harkita tosissaan. On olemassa myös linssejä, joita voi käyttää nukkuessakin eikä niitä tarvitse ottaa pois erikseen. Tällaisia kutsutaan yötä-päivää linsseiksi ja niissä on valmistajan ohjeistus käyttöajalle, jota kannattaa noudattaa. Piilareiden käyttö siis on ehdottomasti arvokkaampaa kuin silmälasien, mutta ei ehkä niin kallista, että mahdollisuus olisi poissuljettu?