Kertakäyttölinssit

Kertakäyttölinssit soveltuvat rentoon elämään

Kertakäyttölinssit soveltuvat rentoon elämään

Piilolinssejä on moneen eri lähtöön. Kuukausilinssit ovat sellaisia, joita voi pitää kuukauden kerrallaan vaikka joka päivä. Kuukausilinssejä tulee kuitenkin muistaa puhdistaa säännöllisesti. Puhdistamisella ehkäistään silmiin joutuvia bakteereja, jotka voivat pahimmillaan aiheuttaa esimerkiksi tulehduksia. Joskus voi myös olla tilanne, että piilolinssejä ei tule pidettyä kuin silloin tällöin. Silloin kertakäyttöiset piilolinssit ovat hyvä ratkaisu. Niitä pidetään yhden kerran, jonka jälkeen ne heitetään pois. Kertakäyttöpiilolinssien kohdalla ei siis tarvitse huolehtia esimerkiksi puhdistamisesta. Ne myös säästävät aikaa, sillä linssit voi laittaa paikoilleen milloin tahansa ja samalla ne voi ottaa pois vain tuossa tuokiossa.

Kertakäyttölinssit ovat aina terveellisin ja turvallisin vaihtoehto silmille. Uudet linssit ovat aina puhtaat, joten piilolinssien käyttö ei lisää riskiä saada silmätulehdus. Piilolinssin pinnalle kertyvät epäpuhtaudet ovat haitallisia silmille.

Piilolinssien Käyttö Päivisin Ja Öisin

Kertakäyttölinssejä käytetään ainoastaan päivisin. Niitä ei ole tarkoitettu yöllä pidettäviksi. Tämä lisää osaltaan jo kertakäyttöisten linssien turvallisuutta, sillä jatkuvasti pidettävät piilolinssit keräävät bakteereja ja proteiinia linssin pinnalle. Tämä lisää silmätulehduksen riskiä huomattavasti.

Kertakäyttöiset piilolinssit otetaan pakkauksesta silloin, kun niitä aiotaan käyttää. Piilolinssien pakkausta ei tulisi koskaan avata aikaisemmin kuin on tarpeen. Näin lika ei pääse kertymään piilolinssinesteeseen, jossa piilolinssit ovat. Piilolinssit asetetaan silmiin aina puhtailla käsillä, joten käsienpesu on tehtävä jo ennen pakkauksen avaamista. Tämäkin lisää piilolinssien käytön turvallisuutta.

Värittömät Ja Värilliset Piilolinssit

Piilolinssejä on saatavana niin värittöminä kuin värillisinä. Värittömät linssit ovat käyttäjien useimmiten suosima vaihtoehto, sillä ne ovat värillisiä linssejä edullisempia. Jos omien silmien väriä kuitenkin haluaa korostaa tai kokonaan muuttaa, voi sen tehdä helposti värillisten piilolinssien avulla. Myös kertakäyttöisiä piilolinssejä on saatavana monissa eri väreissä.

Myös värilliset piilolinssit on mahdollista saada joko vahvuuksilla tai ilman. Moni käyttää värillisiä kertakäyttölinssejä ainoastaan muuttaakseen silmien väriä. Tällöin vahvuuksia ei välttämättä tarvita. Jos piilolinssejä kuitenkin pidetään huonon näön vuoksi, käyvät värilliset linssit oikein hyvin. Värillisiä linssejä on saatavana myös hajataittoa korjaavina ja ikänäköä korjaavina, kuten värittömiäkin linssejä.

Kuukausilinssit Vai Kertakäyttölinssit?

Kuukausilinssit ovat monen valinta, sillä niiden koetaan olevan helppo ratkaisu. Monet myös mieltävät kuukausilinssien olevan edullisempi vaihtoehto, sillä linssejä ei tarvitse vaihtaa niin usein. Näin ei kuitenkaan ole, sillä suhteutettuna linssien käyttökertoihin kertakäyttölinsseille jää vähemmän hintaa. Jos etsinnässä on edullinen piilari kannattaa katse kääntää kertakäyttölinssien tarjouksiin. Kerralla voi ostaa esimerkiksi 30, 60 tai 90 linssin pakkauksen, josta riittää pitkäksi aikaa.

Jos siis pohdinnassa on, kävisikö itselle paremmin kertakäyttölinssit vai kuukausilinssit, riippuu se siitä, miten paljon linssejä käytetään. Jos piilolinssejä käyttää päivittäin, jatkuvien kuukausilinssien käyttäminen on silloin yksi vaihtoehto. Niitä ei tarvitse ottaa pois edes yöksi, vaan linssit saa pitää silmissä nukkuessakin. Tosin jos linssejä haluaa käyttää mahdollisimman turvallisesti, kertakäyttöiset linssit ovat silloin paras valinta.